Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Squash, Black Beauty, Organic frö

Lord Nelson
Art.nr 5771
En vackert mörkgrön squash med slät yta, den kan användas färsk som gurka men även till flertalet olika maträtter samt som fräscht tillbehör. Black Beauty har ett välsmakande och saftigt fruktkött.
19 kr
I lager. (0 st)

Fler kategorier med liknande produkter

Latinskt namn: Cucurbita pepo Variant: Black Beauty

En vacker squashsort med en mörkgrön och slät yta. Fruktköttet är välsmakande och saftigt. Frukterna kan användas till flera olika maträtter eller ätas som de är färska till en sallad, eller bara som ett fräscht tillbehör. Det är en enkel och lätt planta att odla som bjuder på många goda squash vid skörd. Fröna behöver få växa på en solig plats som har en varm temperatur. Det ska gärna vara stillsamt och jorden behöver vara välarbetad. Det är viktigt att plantorna vattnas rejält och regelbundet för god skörd. För den här varianten är det förkultivering som passar bäst, i början av maj för att ge en fin skörd i mitten av sommaren.

Förodling: 3-4 veckor före utplantering efter sista frost. Så 1 frö/kruka i gödslad jord. Ställ varmt för groning 18-24°C. Plantera om efter ett par veckor till större kruka. Var rädd om rötterna! Placera plantorna ljust. 

Såtid förodling: Början av maj - slutet av maj 

Direktsådd: När jorden är 15°C. Vattna såfåran före sådd. Håll sådden fuktig. Täck med fiberduk tills plantorna börjar blomma.

Såtid direktsådd: Mitten av maj - mitten av juni 

Blom/Skördetid: Mitten av juli - slutet av september

Frömängd: Räcker till ca 10 plantor

Livslängd: Ettårig 

Plantavstånd: 100 centimeter

Radavstånd: 100 centimeter

Sådjup: 2 centimeter

Växtläge: Soligt 

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör