Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Squash, Diamant F1 frö

Lord Nelson
Art.nr 5772
En vacker, lättodlad och skörderik squash med välsmakande fruktkött som är populär att använda till allsköns matlagning. Det går utmärkt att äta den färsk som den är, att tillaga den eller att konservera den.
19 kr
I lager. (0 st)

Fler kategorier med liknande produkter

Latinskt namn: Cucurbita pepo Variant: Diamant F1

En dekorativ sort från squashfamiljen som har ett välsmakande fruktkött och är populär att använda för en varierad matlagning. Den går lika bra att använda färsk som en grönsak, för att tillaga eller för att konservera. Plantorna tycker om att växa på ett stillsamt ställe som är varmt och där solen når fram. Bäst är att placera fröna i en jord som är näringsrik och välarbetad där plantorna sedan vill ha ordentligt med vatten med jämna mellanrum. Man kan förodla fröna i slutet av våren för att få skörd i mitten av sommaren. Man kan också direktså fröna i trädgårdslandet när jorden har fått en bra temperatur.

Förodling: 3-4 veckor före utplantering efter sista frost. Så 1 frö/kruka i gödslad jord. Ställ varmt för groning 18-24°C. Plantera om efter ett par veckor till större kruka. Var rädd om rötterna! Placera plantorna ljust.

Såtid förodling: Början av maj - slutet av maj

Direktsådd: När jorden är 15°C. Vattna såfåran före sådd. Håll sådden fuktig. Täck med fiberduk tills plantorna börjar blomma.

Såtid direktsådd: Mitten av maj - mitten av juni

Blom/Skördetid: Mitten av juli - slutet av september

Frömängd: Räcker till 10-12 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 100 centimeter

Radavstånd: 100 centimeter

Sådjup: 2 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör