Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Squash, Eight Ball F1 frö

Lord Nelson
Art.nr 5773
Härlig, rund sort med konsistens som liknar fruktköttet hos ett äpple. Smaken är lika god som hos andra sorters squash men Eight Ball F1 kan vara något saftigare inuti. Kan användas i all slags matlagning.
29 kr
I lager. (0 st) Leveranstid: 3-10 dagar

Fler kategorier med liknande produkter

Latinskt namn: Cucurbita pepo Variant: Eight Ball F1

Det här är en lite annorlunda och intressant variant av squash som ger frukter med runda former. Smaken är lika läcker som den hos andra squasher men den kan vara något saftigare inuti. Den har en härlig grön färg och används i all slags matlagning som sallader, i grytor eller till pasta. De blir som bäst när de får växa i en jord som är välarbetad och full med näring. Det är viktigt att vattna plantorna med jämna mellanrum för att ge optimala förutsättningar för skörd, och den ska placeras på en varm och solig plats. Skördetiden börjar i mitten av sommaren och pågår i cirka två månader.

Förodling: 3-4 veckor före utplantering efter sista frost. Så 1 frö/kruka i gödslad jord. Ställ varmt för groning 18-24°C. Plantera om efter ett par veckor till större kruka. Var rädd om rötterna! Placera plantorna ljust.

Såtid förodling: Början av maj - slutet av maj

Direktsådd: När jorden är 15°C. Vattna såfåran före sådd. Håll sådden fuktig. Täck med fiberduk tills plantorna börjar blomma.

Såtid direktsådd: Mitten av maj - mitten av juni

Blom/Skördetid: Mitten av juli - slutet av september

Frömängd: Räcker till 3-4 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 100 centimeter

Radavstånd: 100 centimeter

Sådjup: 2 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör