Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Squash, Soleil F1, gul frö

Lord Nelson
Art.nr 5774
Lättodlad och skörderik. Kan användas färsk som gurka eller i matlagning där den passar bra till många olika rätter. Det är en god squash med friska och härliga färger i gult och guld.
19 kr
I lager. (0 st)

Fler kategorier med liknande produkter

Latinskt namn: Cucurbita pepo Variant: Soleil F1

Soleil är en god squash med friska och härliga färger i nyanser av gult och guld. Det är en vacker grönsak som utgör en trevlig färgklick i grönsakslandet. Med sina goda smaker passar den bra till många olika rätter och för att ersätta andra grönsaker, som exempelvis gurka. Den här squashen växer bäst på en solig plats där jorden är närande och ordentligt arbetad. Det är viktigt att vattna ofta för att plantorna ska hålla sig starka. Man kan välja mellan att förodla eller att odla fröna direkt där plantan skall växa. Då är det viktigt att temperaturen är varm nog, som i början av sommaren.

Förodling: 3-4 veckor före utplantering efter sista frost. Så 1 frö/kruka i gödslad jord. Ställ varmt för groning 18-24°C. Plantera om efter ett par veckor till större kruka. Var rädd om rötterna! Placera plantorna ljust.

Såtid förodling: Början av maj - slutet av maj

Direktsådd: När jorden är 15°C. Vattna såfåran före sådd. Håll sådden fuktig. Täck med fiberduk tills plantorna börjar blomma.

Såtid direktsådd: Mitten av maj - mitten av juni

Blom/Skördetid: Mitten av juli - slutet av september

Frömängd: Räcker till 10-12 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 100 centimeter

Radavstånd: 100 centimeter

Sådjup: 2 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör