Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Squash, Latino F1 frö

Lord Nelson
Art.nr 5776
Omtyckt grönsak som ger hög skörd. Dekorativa frukter med kraftiga åsade ljusa ränder och på ena änden växer en typ av blomster som kan ingå i vissa recept. Squash passar till det mesta.
34 kr
I lager. (0 st)

Fler kategorier med liknande produkter

Latinskt namn: Cucurbita pepo Variant: Latino F1

Det här är en populär variant av squash. Latino får en ljusare grön färg än andra sorter och formen är avlång med ljusa ränder. På ena änden växer det en typ av blomster som kan adderas till vissa recept, annars passar själva squashen utmärkt i pastarätter, sallader, soppor eller som tillbehör till kött. Plantorna trivs när de får växa på en varm och solig plats i en ordentlig jord med näring, och man behöver vattna ofta för god skörd. Det är möjligt att så fröna direkt, bara det är i en varm temperatur på en rofylld plats där frukterna kan breda ut sig så småningom.

Förodling: 3-4 veckor före utplantering efter sista frost. Så 1 frö/kruka i gödslad jord. Ställ varmt för groning 18-24°C. Plantera om efter ett par veckor till större kruka. Var rädd om rötterna! Placera plantorna ljust.

Såtid förodling: Början av maj - slutet av maj

Direktsådd: När jorden är 15°C. Vattna såfåran före sådd. Håll sådden fuktig. Täck med fiberduk tills plantorna börjar blomma.

Såtid direktsådd: Mitten av maj - mitten av juni

Blom/Skördetid: Mitten av juli - slutet av september 

Frömängd: Räcker till 3-4 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 100 centimeter

Radavstånd: 100 centimeter

Sådjup: 2 centimeter

Växtläge: Soligt 

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör