Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Squash, Partenon F1 frö

Lord Nelson
Art.nr 5777
Tidig sort, som ger frukter utan pollinering. Ger därför hög skörd även under somrar med sämre väder då den inte är beroende av pollinerande insekter. Mycket god och mycket lätt att odla.
34 kr
I lager. (0 st)

Fler kategorier med liknande produkter

Latinskt namn: Cucurbita pepo Variant: Partenon F1

Squash är riktigt goda att äta och är mycket lätta att odla. Den här sorten ger en rik skörd tidigt utan pollinering. Att pollinering inte är nödvändigt gör också att denna sort ger god skörd även under dåliga somrar. Partenon är en av de mest omtyckta squashsorterna och passar till många olika maträtter som grytor, sallader, pasta eller som tillbehör till kött. De växer bra på en skyddad plats som får mycket sol. Jorden ska vara välgödslad och det är viktigt att plantorna vattnas rikligt med jämna mellanrum. Det rekommenderas att förodla dem.

Förodling: 3-4 veckor före utplantering efter sista frost. Så 1 frö/kruka i gödslad jord. Ställ varmt för groning 18-24°C. Plantera om efter ett par veckor till större kruka. Var rädd om rötterna! Placera plantorna ljust.

Såtid förodling: Början av maj - slutet av maj

Direktsådd: När jorden är 15°C. Vattna såfåran före sådd. Håll sådden fuktig. Täck med fiberduk tills plantorna börjar blomma.

Såtid direktsådd: Mitten av maj - mitten av juni

Blom/Skördetid: Mitten av juli - slutet av september

Frömängd: Räcker till 3-4 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 100 centimeter

Radavstånd: 100 centimeter

Sådjup: 2 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör