Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Stevia / Sötflockel frö

Lord Nelson
Art.nr 7820
Stevia representerar den sockerfria sötman, ett blad lär vara 300 gånger sötare än socker och den kan med fördel användas som sötningsmedel i matlagning. Den är även en vacker och dekorativ bladväxt i kruka.
19 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Stevia rebaudiana Variant: Stevia

Stevia, eller Sötflockel som den heter på svenska, representerar den sockerfria sötman. Ett blad lär vara 300 gånger sötare än socker och växten kan med fördel användas i matlagning som sockerersättning. En både vacker och dekorativ bladväxt som kan odlas i kruka både inomhus och utomhus. Växten kommer ursprungligen från Sydamerika där bladen används som ett naturligt sötningsmedel. Den behöver mullhaltig och näringsrik jord som inte torkar ut för snabbt. Jorden bör ändå vara väldränerad. Sötflockel behöver vattnas regelbundet. Den växer upp till cirka 40 cm och behöver inte stödjas.

Förodling: Så glest i fuktig såjord. Täck ej med jord men gärna med vermiculite. Håll fuktigt, täck med plast. Placera sådden i ca 18-20°C. Gror på ca 1-3 veckor. Efter uppkomst, ställ ljust och svalt. Använd extrabelysning vid tidig sådd.

Såtid förodling: Början av mars - slutet av april

Direktsådd: Ej lämpligt

Såtid direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Början av juni - slutet av oktober

Höjd: ca 40 centimeter

Frömängd: Räcker till 10-14 plantor

Livslängd: Perenn (flerårig)

Plantavstånd: 30 centimeter

Radavstånd: 30 centimeter

Sådjup: 0-0,2 centimeter

Växtläge: Soligt - halvskugga

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör