Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Strandkrassing, Carpet of Snow, vit, Doftande frö

Lord Nelson
Art.nr 6120
Nätt kant- och stenpartiväxt som håller sig slätt mot marken, den blommar rikligt med lysande vita blommor som växer tätt tillsammans. Dessutom doftar den ljuvligt och lockar till sig pollinerare.
14 kr
I lager. (0 st) Leveranstid: 3-10 dagar

Latinskt namn: Lobularia maritima Variant: Carpet of Snow

En nätt liten ettårig växt som håller sig slätt mot marken och som med sin ganska kompakta form passar bäst som kantväxt eller i stenpartier. Den här sorten strandkrassing har tätt växande blommor i skinande vita färger. Blommorna doftar dessutom ljuvligt, framför allt mot kvällen, och är därför populära bland bin och insekter. Det är en växt som inte kräver någon komplicerad skötsel, den är anspråkslös och tål till och med viss torka i och med att plantan vuxit sig större. Plantan bör ställas på en solig till halvskuggig plats. Blommar från början av juli till mitten av oktober.

Förodling: Så 10-12 frön direkt i slutkruka. Fyll krukan med 2/3 gödslad jord och övre 1/3 med såjord. Täck tunt med jord. Täck med plast och håll fuktigt. Ställ ljust i 18-20°C. När fröna grott, ställ ljust och svalare, 12-15°C. Kan även bredsås, omplantera då små tuvor till krukor med gödslad jord. Utplanteras efter frost.

Såtid förodling: Mitten av mars - mitten av maj

Direktsådd: Vattna såytan före sådd. Håll sådden fuktig tills fröna grott.

Såtid direktsådd: Mitten av april - mitten av juni

Blom/Skördetid: Början av juli - mitten av oktober

Höjd: ca 10 centimeter

Frömängd: Räcker till 4-5 meter

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 10 centimeter

Radavstånd: 10 centimeter

Sådjup: 0,5 centimeter

Växtläge: Soligt - halvskugga 

Skriv din egen recension om produktenBetyg: