Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Strandkrassing, Violett Queen, Doftande frö

Lord Nelson
Art.nr 6122
Nätt kant- och stenpartiväxt som blir högst 10 cm hög, den blommar rikligt med djupt violetta blommor växande tätt intill varandra. Blommorna har dessutom en ljuvlig doft och lockar till sig pollinerare.
14 kr
I lager. (0 st) Leveranstid: 3-10 dagar

Latinskt namn: Lobularia maritima Variant: Violett Queen

Det här är en nätt liten ettårig växt på högst tio centimeter som med sin ganska kompakta form passar bäst som kantväxt eller i stenpartier. Den har söta små violetta blommor som växer tätt intill varandra. Blommorna doftar dessutom ljuvligt, framför allt fram mot kvällen och är därför populära bland bin och insekter. Det är en växt som inte kräver någon komplicerad skötsel, den tål till och med viss torka när plantan vuxit sig större. Plantan trivs allra bäst på en solig till halvskuggig plats och kan med fördel odlas i de flesta typer av jordar.

Förodling: Så 10-12 frön direkt i slutkruka. Fyll krukan med 2/3 gödslad jord och övre 1/3 med såjord. Täck tunt med jord. Täck med plast och håll fuktigt. Ställ ljust i 18-20°C. När fröna grott, ställ ljust och svalare, 12-15°C. Kan även bredsås, omplantera då små tuvor till krukor med gödslad jord. Utplanteras efter frost.

Såtid förodling: Mitten av mars - mitten av maj

Direktsådd: Vattna såytan före sådd. Håll sådden fuktig tills fröna grott.

Såtid direktsådd: Mitten av april - mitten av juni

Blom/Skördetid: Början av juli - mitten av oktober

Höjd: ca 10 centimeter

Frömängd: Räcker till 3-4 meter

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 10 centimeter

Radavstånd: 10 centimeter

Sådjup: 0,5 centimeter

Växtläge: Soligt - halvskugga

Skriv din egen recension om produktenBetyg: