Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Svartöga, bl färger frö

Lord Nelson
Art.nr 6125
En Svartöga med slingrigt växtsätt som behöver stöd av spaljé eller dylikt. Den ger rikligt med blommor i blandade färger med det gemensamma svarta ögat i mitten. Passar i kruka både utomhus och inomhus.
19 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Thunbergia alata

Den här sorten Svartöga ger rikligt med blommor i härligt blandade färger där alla har den gemensamma mitten som skulle kunna liknas vid ett svart öga. Den växer på ett slingrigt sätt och behöver därför stöd av pinnar eller en spaljé för att inte falla ihop. Egentligen är det en flerårig växt men i detta fall odlas den som ettårig. Plantan kan sättas utomhus på till exempel balkong eller altan men passar även alldeles utmärkt att använda i kruka inomhus vid ett fönster som har söderläge. Den trivs bäst i en näringsrik och välgödslad jord. Plantan kräver mycket vatten.

Förodling: Fyll krukan med 2/3 gödslad blomjord och resten såjord. Så 3 frö/kruka i den fuktade såjorden. Ställ i rumstemperatur. Håll fuktigt. Efter uppkomst placeras plantorna ljust och svalt. Vattna och ge näring. Utplantera eventuellt efter frost.

Såtid förodling: Mitten av mars - slutet av april

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Början av juli - mitten av oktober

Höjd: ca 150 centimeter

Frömängd: Räcker till 8-10 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 25 centimeter

Radavstånd: 25 centimeter

Sådjup: 1 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg: