Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Tagetes, Sammets-, Boy o Boy frö

Lord Nelson
Art.nr 6134
En Sammetstagetes som ger sköna blommor i gult och orange samt i tvåfärgade nyanser. Passar perfekt både till rabatt och kruka på terrass eller balkong. Den tål en del frost så den kan överleva en bit in på hösten.
8 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Tagetes patula Variant: Boy o Boy

Just den här tagetessorten ger sköna blommor i gula och orangea färger samt i tvåfärgade nyanser. Den är utmärkt att använda till rabatt och även i kruka på balkong eller altan. En vacker sommarblomma som dessutom i viss mån tål frost vilket gör att den kan överleva en bit in på hösten. Den bör förkultiveras. För att få plantan så fyllig som möjligt är ett smart tips att nypa bort de första blomknopparna som uppkommer på plantan, då brukar den bli buskigare till utseendet. Tagetes är inte en växt som kräver någon komplicerad skötsel utan den mår bra bara den får leva i välgödslad jord på en solig till halvskuggig plats.

Förodling: Så glest i fuktad såjord. Låt gro vid 18°C. Omplantera till 1 planta/kruka med gödslad jord när plantorna är stora nog att hantera. Ställ ljust och något svalare. Utplantera efter frost.

Såtid förodling: Början av april - slutet av maj

Direktsådd: Vattna såytan före sådd. Håll sådden fuktig tills fröna grott.

Såtid direktsådd: Mitten av maj - mitten av juni

Blom/Skördetid: Mitten av juni - slutet av oktober

Höjd: ca 20 centimeter

Frömängd: Räcker till 3-5 meter

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 20 centimeter

Radavstånd: 20 centimeter

Sådjup: 0,5 centimeter

Växtläge: Soligt - halvskugga

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör