Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Tomat, Andine Cornue frö

Lord Nelson
Art.nr 7821
Andine Cornue är en vacker tomat som kan likna en slät spetsig paprika till utseendet. Den mognar tidigt och har ett fast fruktkött med lite kärnor, god med till exempel olivolja, hackad vitlök och basilika.
29 kr
Tillfälligt Slut. Preliminärt åter i lager: Okänt

Fler kategorier med liknande produkter

Latinskt namn: Solanum lycopersicum Variant: Andine Cornue

Den vackra tomaten Andine Cornue ser vid första anblicken ut som en slät spetsig paprika. Den mognar tidigt och har ett fast fruktkött med lite kärnor. Väldigt god färsk med lite olivolja, hackad vitlök och basilika. Den behöver näringsrik och mullhaltig jord som inte torkar ur för snabbt men som ändå är väldränerad. Vattna plantan ofta och skydda krukor och blomsterlådor mot direkt solstrålning för att undvika alltför kraftig uppvärmning och uttorkning. Ytterkrukor och liknande kan användas och samtidigt vara dekorativa. Låt skotten i bladvecken sitta kvar. Andine Cornue har ett snyggt växtsätt och behöver inte stödjas.

Förodling: 8-10 veckor före utplantering, lägsta nattemperatur 8°C. Använd såjord. Håll fuktigt, täck med plast, eller ställ i minidrivhus, ca 18-21°C. Efter uppkomst, ljust och svalare. Extrabelysning vid tidig sådd. När plantorna är stora nog att hantera, sätt 1 planta/kruka i gödslad jord.

Såtid förodling: Början av mars - mitten av april

Direktsådd: Ej lämpligt

Såtid direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Början av juli - slutet av september

Höjd: 150-200 centimeter

Frömängd: Räcker till 2-3 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 50 centimeter

Radavstånd: 70 centimeter

Sådjup: 0,5 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg: