Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Törnrosas Kjortel frö

Lord Nelson
Art.nr 6153
Praktfull, gammaldags slinger-krukväxt som växer vackert både hängande i ampel eller klättrande på spaljé. Blommorna är hjärtformade och har en passionerad mörkröd till purpurfärgad ton med ljusare hölje.
29 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Rhodochiton atrosanguineum

Det här är egentligen en flerårig lejongapsväxt men den odlas i många fall som ettårig växt. Den här charmiga klätterväxten odlas bäst i stora krukor och den växer vackert både som hängande i ampel eller klättrande på spaljé. Plantan har hjärtformade lite annorlunda och roliga blommor i en passionerad mörkröd till purpurfärgad ton med ljusare hölje. Det dekorativa höljet sitter kvar på växten även när själva blomman vissnat och fallit ner. Den trivs bäst i sol eller halvskugga på en skyddad plats och den bör få måttligt med vatten precis så att jorden håller sig fuktig. Använd måttligt med gödsel.

Förodling: Tryck fröna glest mot fuktad såjord. Täck ej med jord, men gärna med vermiculite. Gror långsamt, håll fuktigt. Omplantera till 1 planta/kruka med gödslad jord när plantorna är stora nog att hantera. Ställ ljust och svalt.

Såtid förodling: Början av februari - slutet av mars

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Början av juni - mitten av oktober

Höjd: ca 300 centimeter

Frömängd: Räcker till 5-6 plantor

Livslängd: Perenn (flerårig)

Plantavstånd: 30 centimeter

Radavstånd: 30 centimeter

Sådjup: 0 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör