Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Underblomma, bl färger frö

Lord Nelson
Art.nr 6154
Denna sommarblomma får trumpetformade blommor i en härlig blandning av många olika färger. Den är fin både i trädgårdsrabatten och som blomväxt i större krukor eller i samplanteringar.
19 kr
14 kr
Just nu 26% billigare!
Tillfälligt Slut. Preliminärt åter i lager: Okänt

Latinskt namn: Mirabilis jalapa L.

En ettårig sommarblomma med blommor som till formen liknar trumpeter. Den här sorten har en härlig blandning av blommor i alla olika typer av färger. Underblomman är en fin planta som passar utmärkt i trädgårdsrabatt och som blomväxt i större krukor och i samplanteringar. Jorden plantan står i behöver vara relativt fuktig, se till att den får rejält med vatten under de sommardagar då eventuell torka emellanåt kan uppkomma. Annars är det en blomväxt som trivs bra i de flesta typer av jordar, men den bör vara näringsrik. Ställ den på en plats i soligt läge. 

Förodling: Så glest i fuktig såjord. Håll fuktigt, låt gro i 18-20°C. Efter uppkomst, ljust och svalare. När plantorna är stora nog att hantera sätt 1/kruka i gödslad jord. Utplantera efter sista frost. Avhärda plantorna.

Såtid förodling: Början av mars - mitten av april

Direktsådd: Vattna såytan före sådd. Håll sådden fuktig tills fröna grott. Lägg fröna i ljummet vatten några timmar före sådd så gror de lättare.

Såtid direktsådd: Början av maj - mitten av juni

Blom/Skördetid: Början av augusti - mitten av oktober

Höjd: ca 60 centimeter

Frömängd: Räcker till 3-4 meter

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 20 centimeter

Radavstånd: 20 centimeter

Sådjup: 1 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör