Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Vattenmelon, Sugar Baby frö

Lord Nelson
Art.nr 5682
Detta är en läcker och mycket tidig vattenmelonsort med rött kött och grönt skal som blir ca 2-3 kg tung. Den är nära släkt med vanlig melon men med flikigare och mindre yvigt bladverk.
19 kr
I lager. (0 st)

Fler kategorier med liknande produkter

Latinskt namn: Citrullus lanatus Variant: Sugar Baby

Saftig och mycket tidig vattenmelon med rött fruktkött och grönsvart yttre skal. Närbesläktad med vår vanliga vattenmelon, den enda egentliga skillnaden är den vanliga melonens något burrigare bladverk. Denna ettåriga planta ger en frukt på cirka 2-3 kilo och odlas bäst i växthus eller drivbänk. Befrukta melonens honblomma (de blommor som är uppsvällda) genom att ta pollen från hanblomman och pensla ut pollenet inuti honblomman, lämna endast kvar ett fåtal frukter per planta. Sorten trivs utmärkt i en luftig och näringsrik jord, och frukten tål inte under några omständigheter torka därför är det viktigt att vattna rikligt. 

Förodling: Fyll krukan med 2/3 gödslad jord och resten såjord. Så 1 frö/kruka i den fuktade såjorden. Håll fuktigt och ställ varmt 28°C för groning sedan ljust och normal rumstemperatur. Vattna och ge näring.
 
Såtid förodling: Mitten av april - slutet av maj 

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Mitten av juli - slutet av september

Frömängd: Räcker till ca 12 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 60 centimeter

Radavstånd: 60 centimeter

Sådjup: 1 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör