Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Växthustomat, Sparta F1 frö

Lord Nelson
Art.nr 5802
Mycket rikbärande och bra sort som ger medelstora tomater med utsökt smak. Främst för växthus, men även utomhus går bra i mycket goda lägen. Ta bort skotten i bladvecken.
29 kr
I lager. (0 st) Leveranstid: 3-10 dagar

Fler kategorier med liknande produkter

Latinskt namn: Solanum lycopersicum Variant: Sparta F1

Sparta är en uppskattad tomatsort som ger riktigt fina och saftiga tomater. De växer bra i både växthus och utomhus. Om de ska växa ute så är det viktigt att de får sol och bra temperaturer. Vid skörd får man fylliga och utsökta tomater med en härlig röd färg. De blir mellanstora och är en god och smakrik ingrediens i både sallader och såser. De växer som bäst i en dränerad jord fylld med näring och de behöver vattnas väl med jämna mellanrum. De behöver också ett stöd att klättra på. Fruktsättningen gynnas av att man ruskar lite på blomklasen.

Förodling: 8-10 veckor före utplantering, lägsta nattemperatur +8°C. Använd såjord. Håll fuktigt, täck med plast, eller ställ i minidrivhus, ca 18-21°C. Efter uppkomst, ljust och svalare. Extrabelysning vid tidig sådd. När plantorna kan hanteras, sätt 1/kruka i gödslad jord. Plantera om efterhand.

Såtid förodling: Början av mars - mitten av april

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Början av juli - slutet av september

Höjd: 150-200 centimeter

Frömängd: Räcker till 7-10 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 50 centimeter

Radavstånd: 70 centimeter

Sådjup: 0,5 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör