Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Vinda, Kejsar-, Split Second, rosa dubb. frö

Lord Nelson
Art.nr 6169
Detta är en ståtlig klätterväxt som kan bli flera meter hög. Den behöver en spaljé eller annat stöd och med sina vackert fylliga stora blomblad passar den utmärkt på balkong eller terrass.
34 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Ipomoea nil Variant: Split Second

Det här är en typ av örtväxt som ingår i vindefamiljen och just den här sorten är en ståtlig klätterväxt som med sina vackert fylliga och stora blomblad passar förträffligt ute på balkong eller terrass. Kejsarvindan kan bli upp till flera meter hög och behöver därför ofta en typ av stöd för att växa sig fin. Den har tropiskt ursprung och i Sverige betraktar vi den som en riktig sommarblomma som stoltserar fint ända in på höstkanten. För att den ska växa bra och hålla sig fin så länge som möjligt bör den stå på en plats i soligt läge.

Förodling: Blötlägg fröna 1 dygn innan sådd. Så glest och grunt i fuktig såjord. Håll fuktigt, täck med plast. Ställ varmt för groning 22-25°C. Efter uppkomst, ljust och ca 20°C. Använd extrabelysning vid tidig sådd. När plantorna är stora nog att hantera, sätt 1/kruka, i gödslad jord. Utplantera efter sista frost. Avhärda innan utplantering.

Såtid förodling: Början av mars - mitten av april

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Mitten av juni - slutet av september

Höjd: 200-300 centimeter

Frömängd: Räcker till 7-8 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 25 centimeter

Radavstånd: 25 centimeter

Sådjup: 0,5 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör