Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Vinda, Purpur-, Bohemian Shades frö

Lord Nelson
Art.nr 9622
En härlig mix av mörkt rosa och lila blommor. Purpurvindan utvecklar en riklig mängd blommor, låt den gärna växa i blomsterlådor och ge den möjlighet att klättra på växtstöd eller spaljéer. Fröet är giftigt och ska förvaras utom räckhåll för barn.
19 kr
I lager. (0 st)

Fler kategorier med liknande produkter

Latinskt namn: Ipomoea purpurea Variant: Bohemian Shades

En härlig blandning som utvecklar en stor mängd av mörkt rosa och lila blommor. Låt den växa i blomsterlådor på balkongen eller altanen, och ge den goda möjligheter att klättra på blomsterpinnar eller spaljéer. Isolera eller skydda krukor och blomsterlådor mot alltför kraftig uppvärmning och uttorkning från direkt solstrålning. Ett tips är dekorativa ytterkrukor och liknande. Plantan vill ha en rik jord som inte får vara alltför för tung och varken blöt eller torr, men väldränerad. Tänk på att fröet är giftigt och förvara fröpåsen utom räckhåll för barn.

Förodling: Lägg gärna fröna i ljummet vatten ett par timmar innan du sätter dem i jorden. Så glest på fuktad såjord. Täck tunt med jord. Håll fuktigt, täck med plast. Ställ varmt för groning, ca 22 °C. Efter uppkomst, placera ljust och svalt. Använd extrabelysning vid tidig sådd. När plantorna är stora nog att hantera, sätt 1 planta/kruka i gödslad jord. Plantera om till större kruka efter hand. Plantera ut efter sista frost.

Såtid förodling: Början av mars - mitten av april

Direktsådd: Ej lämpligt

Såtid direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Mitten av juni - slutet av september

Höjd: ca 250 centimeter

Frömängd: Räcker till ca 15-20 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 25 centimeter

Radavstånd: 25 centimeter

Sådjup: 0,2 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör